„Majonezą be kiaušinių pagaminti tikrai įmanoma“, – tikina maisto technologė, augalinio maisto specialistė, lektorė, kulinarinių knygų autorė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos narė Ona Jurkšienė, atskleisdama net keturis originalius veganiškų majonezų receptus.
Valerijos Stonytės nuotr.
Daigintų saulėgrąžų branduolių majonezas
Reikės
2 stiklinių daigintų saulėgrąžų branduolių
2 skiltelių česnako
2 v. š. citrinų sulčių
Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos (ji padeda imituoti kiaušinių skonį), juodųjų pipirų
Šiek tiek vandens
1 a. š. garstyčių sėklų
Kaip gaminti?
Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Vandeniu reguliuokite masės tirštumą.
Anakardžių riešutų majonezas
Reikės
2 stiklinių mirkytų anakardžių riešutų
2 v. š. citrinų sulčių
Žiupsnelio džiovintų svogūnų
Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos, Kajeno paprikų
Šiek tiek vandens
Kaip gaminti?
Per naktį mirkykite anakardžių riešutus vandenyje. Tuomet visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Vandeniu reguliuokite masės tirštumą.
Bulvių majonezas
Reikės
2 didelių virtų bulvių
2 skiltelių česnako
2 v. š. citrinų sulčių
Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos, juodųjų pipirų
Žiupsnelio džiovintų salierų
Šlakelio riešutų grietinėlės
Kaip gaminti?
Visus ingredientus sumalkite smulkintuvu. Riešutų grietinėle reguliuokite masės tirštumą.
Aliejaus majonezas
Reikės
½ stiklinės augalinio (pavyzdžiui, avižų) pieno
1 v. š. obuolių sidro acto
Žiupsnelio garstyčių sėklų
2 skiltelių česnako
Žiupsnelio juodosios Himalajų druskos
1 stiklinės aliejaus
Kaip gaminti?
Plakiklyje suplakite skystus produktus, išskyrus aliejų. Tuomet plakdami gautą masę po truputį supilkite aliejų.
Visus šiuos majonezus geriausia valgyti šviežius, tačiau juos šaldytuve taip pat galite laikyti 2 paras.
Save
Save