Keptų moliūgų sriuba su degustacija

Atnaujinta: 2021 m. sausio 19 d.

Keptų moliūgų sriubos su skirtingais pagardais receptas yra išradingas pasirinkimas antrai Kalėdų dienai. Patiekalas kaip žaidimas.

#Alfasvienasnamuose laidą ir video receptą rasite ČIA

Keptų moliūgų sriubai su degustacija reikia:

  • 700 g nuvalyto moliūgo

  • 4–5 skiltelių česnako

  • 1 vid. poro

  • 2 valgomųjų svogūnėlių

  • 3 vid. morkų

  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 šaukštų DVARO sviesto 82 % rieb.

  • 700 ml daržovių sultinio

  • Žiupsnelio tarkuoto imbiero

  • Kelių smulkintų gvazdikėlių

  • 200 ml DVARO grietinėlės 35 % rieb.

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

1. Moliūgą, svogūnus, česnakus, porus ir morkas supjaustykite gabalėliais ir apibarstykite SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“ bei SANTA MARIA akmens druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į kepimo indą išklotą sviestiniu popieriumi ir kepkite orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 30 minučių, kol suminkštės ir apkeps.

2. Išimkite daržoves iš orkaitės, dėkite ant jų DVARO sviestą 82 % rieb. Viską išmaišykite.

3. Užvirkite sultinį ir į jį dėkite daržoves, imbierą ir gvazdikėlius. Pavirkite kelias minutes ir trintuvu sutrinkite sriubą, kad pasidarytų tiršta masė. Supilkite DVARO grietinėlę 35 % rieb., sumaišykite ir pavirkite.

3. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais „Tellicherry“.

4. Visus pagardus patiekite šalia sriubos ir ragaukite į dubenį mirkydami vis kitą ingredientą, tokiu būdu kiekvienu šaukštu išgausite vis kitą skonį. Kaip tai Alfas darė galite pamatyti čia (51:35 min.)

PATIEKTI:

I. „Chorizo“ dešra

LOCAL OCEAN krevetės

  • ESPANA „Chorizo“ dešros

  • SABBINO BASSO alyvuogių aliejaus

  • LOCAL OCEAN šviežių krevečių

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • SANTA MARIA akmens druskos

1. Supjaustykite gabaliukais ESPANA „Chorizo“ dešrą ir apkepkite keptuvėje su SABBINO BASSO alyvuogių aliejumi.

2. Išdarinėkite LOCAL OCEAN krevetes.

3. Į tą pačią keptuvę dėkite krevetes ir apkepkite.

4. Pagardinkite SANTA MARIA akmens druska ir SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“.

II

„Fetos“ sūris / ožkos sūris

III

Kokosų pienas

IV

Kepinti juodos duonos trupiniai

V

Kepintos moliūgų sėklos

VI

SANTOLINO džiovinti smulkinti pomidorai

VII

Mėgstami traškučiai

VIII

Kepintos kedrinės pinijos

IX

Laiškiniai česnakai

X

Juodosios sezamo sėklos

ALFO PATARIMAI:

· Daržoves galite apkepti ir keptuvėje, bet tai užtruks daugiau laiko.

· Pagardus prie sriubos galite rinktis patys pagal savo skonį ir kiekvieną kartą keisti ir stebinti savo svečius.

· Daržovių sultinį galite keisti vištienos ar mėsos sultiniu.

· Degustacijai gali tikti lašiša, o mėgstantys aštriau gali įdėti aštrių prieskonių ar aštraus padažo.

Skanaus!