Keptos ropinės daržovės su ruduoju sviestu ir karijomis (Receptas)

VMG nuotr.

Keptoms ropinėms daržovėms su ruduoju sviestu pagaminti reikia:

  • 80 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto

  • 200 g įvairių spalvotų burokėlių

  • 200 g įvairių spalvotų morkų

  • 200 g įvairių spalvotų bulvių

  • 1 šaukšto maltų kalendrų sėklų

  • 3 šaukštelių krienų

  • 4 šaukštų STERILGARDA itališko rikotos sūrio

  • 1 saujos bazilikų lapelių

  • 1 saujos karijų

  • ½ žaliosios citrinos

  • 1 granato

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

1. ŽEMAITIJOS PIENO sviestą kaitinkite ant vidutinės kaitros nuolat maišydami, kol

karamelizuosis ir taps rudas.

2. Daržoves supjaustykite pusiau ir užpilkite ruduoju sviestu, berkite druskos, pipirų, maltų

kalendrų sėklų, krienų ir viską išmaišius kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 45 min.

3. Patiekite su STERILGARDA itališku rikotos sūriu, bazilikų lapeliais, karijomis, žaliųjų

citrinų skiltelėmis ir granato sėklomis.

Skanaus.