4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 40 min.
Orkaitės t-ra 180 °C
100 g migdolų
2 ridikėlių ryšelių lapų
2 skiltelių česnako
50 g kietojo sūrio
1–2 šaukštų aliejaus
1 citrinos sulčių
Žiupsnelio druskos
600 g pailgų jaunų bulvių
1 šaukštelio kalendros
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
1 šaukštelio džiovintų mairūnų
100 ml aliejaus
1 šaukštelio medaus
Riešutus užmerkite vandenyje mažiausiai valandai. Nusunkite, sudėkite į smulkintuvo indą kartu su ridikėlių lapais ir česnaku. Viską susmulkinkite. Suberkite tarkuotą sūrį, supilkite aliejų, citrinos sultis, jei reikia, įdėkite medų, pasūdykite ir viską išmaišykite.
Bulves perpjaukite pusiau, apibarstykite prieskoniais, druska, pašlakstykite aliejumi ir šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40 min.
Patiekite su ridikėlių lapų pestu.
Skanaus!