Kepti avižiniai dribsniai su varške ir uogomis

Atnaujinta: 2021 m. sausio 3 d.

Nei košė, nei pyragas. Įdomus ir greitai pagaminamas patiekalas, kurio receptu džiaugiasi ne tik sveikuoliai.

6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.

Keptiems avižiniams dribsniams su uogomis ir varške reikia:

  • 200 g avižinių dribsnių

  • 4 kiaušinių

  • 200 ml pieno

  • 200 g pusriebės varškės

  • 50 g medaus

  • 1 šaukštelio malto cinamono

  • Žiupsnelio druskos

  • 1 šaukšto kepimo miltelių

  • Įvairių uogų (patiekti)

1. Kiaušinius sumaišykite su varške ir medumi. Supilkite pieną.

2. Avižinius dribsnius sumaišykite su cinamonu ir kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių-pieno masę. Išmaišykite, pasūdykite ir palikite pastovėti 10 min.

3. Viską supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą – gali būti apskrita arba stačiakampė – svarbu, kad nebūtų labai aukštas sluoksnis. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.

4. Patiekite su uogomis.

Skanaus!