Katalonijos legenda – skrudinta duona su pomidorais

Atnaujinta: 2021 m. gegužės 6 d.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 15 min.

Reikia:

  • 1 pailgos kvietinės duonos (čiabatos stiliaus)

  • Geros kokybės alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)

  • 1–2 mėsingų pomidorų

  • 2–3 skiltelių česnako

  • Žiupsnelio druskos

  1. Supjaustykite duoną, lengvai pašlakstykite aliejumi ir paskrudinkite skrudintuve arba po įkaitinta grilio spirale orkaitėje.

  2. Pomidorus susmulkinkite trintuvu.

  3. Paskrudintą duoną įtrinkite česnaku, gausiai aptepkite pomidorų mase. Pagardinkite druska ir alyvuogių aliejumi.

Skanaus!