Grietinėlės ledų tortas su zefyrais ir uogomis

Atnaujinta: 2023 m. balandžio 5 d.

Grietinėlės ledų tortas su braškėmis ir vaniliniais zefyrais yra geriausias vasaros tortas. Be to, itin greitai ir lengvai pagaminamas, o visa kita padarys šaldytuvas.

VMG nuotr.

10–12 asm.

Gaminimas 15 min.

Zzz 6 val.

Ledų tortui su zefyrais pagaminti reikia:

  • 200 g vanilinių zefyrų

  • 100 g braškių

  • 500 ml plakamosios grietinėlės

  • 1 skardinės sutirštinto saldinto pieno

  • 1 šaukšto vanilės ekstrakto

  • 200 g aviečių

1. Paruoškite 22 cm skersmens tortinę formą.

2. Nedideliais gabaliukais supjaustykite zefyrus ir braškes. Dalį jų paskleiskite formoje.

3. Grietinėlę pradėkite plakti, palaipsniui supilkite sutirštintą pieną ir pabaigoje supilkite vanilės ekstraktą.

4. Viską gerai išmaišykite ir pilkite dalį masės į formą. Dėkite braškes ir avietes, zefyrus ir vėl sluoksniuokite su ledų mase. Viską supylę, išlyginkite viršų ir suvyniokite formą į maistinę plėvelę.

5. Dėkite į šaldiklį ir šaldykite ne trumpiau nei 6 val. Puoškite uogomis, prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus!