Karšto rūkymo skumbrė su duonos traškučiais

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą ir video receptą galite pažiūrėti ČIA

Reikia:

  • Saujos duonos traškučių „Taler’ių“

  • 1 karšto rūkymo skumbrės filė

  • 2–3 puselių džiovintų pomidorų

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 šaukšto „Philadelphia“ sūrio

  • Krapų arba kitų mėgstamų žolelių (baziliko, petražolių)

  • ½ citrinos žievelės

  • Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

  • Žiupsnelio „Tellicherry“ juodųjų pipirų

1. Rūkytą žuvį dėkite į virtuvinį smulkintuvą, taip pat – česnaką, pomidorus, citrinos žievelės, „Philadelphia“ sūrio, kuokštelį krapų, druskos, pipirų.

2. Viską sutrinkite.

3. Konsistencija turi priminti paštetą.

4. „Taler’į“ patepkite užtepėle ir uždenkite kitu „Taler’iu“.

ALFO PATARIMAI:

· Vietoje obuolių galite naudoti ir kriaušes, tiesiog obuoliai suteikia papildomos rūgštelės.

· Džiovinti pomidorai suteiks lengvos rūgštelės.

· Jei mėgstate rūgščiau, įspauskite citrinos sulčių.

· Galite rinktis „Philadelphia“ sūrį ir be laktozės.

· Šia mase galite įdaryti kiaušinius.

Skanaus!