Karštas kalėdinis gėrimas su prieskoniais

Šarūnos Jaskutėlio nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Reikia:

  • 750 ml nealkoholinio raudonojo vyno

  • 200 ml aviečių tyrės

  • 1 šaukštelio gvazdikėlių

  • 1 muskato riešuto

  • 1 šaukštelio kvapiųjų pipirų

  • 1–2 šaukštų auksaspalvio cukraus sirupo

  • 50 g mėtinių ledinukų

  • Kelių šakelių mėtų

1. Į storų sienų puodą sudėkite aviečių tyrę, suberkite prieskonius ir ledinukus, supilkite auksaspalvį sirupą. Lengvai pakaitinkite.

2. Supilkite vyną ir įdėkite mėtų šakelę.

3. Pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Uždenkite ir palaikykite 5–10 min.