Kalmarų salotos su miso majonezu

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.

Gaminimas 25 min.
 

Reikia:

  • 300 g kalmarų

  • 3 skiltelių česnako

  • 1 šakelės čiobrelio

  • 100 g majonezo

  • 20 g miso pastos

  • 1 citrinos

  • 200 g špinatų

  • 1 aitriosios paprikos

  • 200 g ridikėlių

  • 200 g vyšninių pomidoriukų

  • 1 raudonojo svogūno

  • Kelių kalendros lapelių

  • Druskos, pipirų

  • Aliejaus (kepti)

1. Kalmarus supjaustykite šiaudeliais ir apkepkite su 2 traiškytomis česnako skiltelėmis bei čiobrelio šakele. Pasūdykite. Kepkite, kol paskrus.

2. Sumaišykite smulkintą česnako skiltelę su majonezu ir miso pasta. Pagardinkite citrinos sultimis ir pipirais.

3. Lėkštėje serviruokite špinatų lapus, smulkintą aitriąją papriką, keptą kalmarą, pjaustytus ridikėlius ir pomidoriukus. Viską apliekite miso majonezu ir papuoškite kalendros lapeliais.