Kaliaropių blyneliai

2 asm.

Gaminimas 1 val.

Reikia:

  • Kelių šakelių šviežių petražolių

  • Žiupsnelio Provanso žolelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 50 ml vandens

  • 2 kiaušinių

  • 3–4 šaukštų miltų

  • 1 skiltelės česnako

  • 400 g kaliaropės

  • Aliejaus (kepti)

1. Nulupkite kaliaropę ir sutarkuokite per smulkią tarką. Taip pat galima sutarkuoti ir česnaką.

2. Į masę supilkite vandenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską, žoleles ir smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišykite.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

*Jei šį receptą nori išbandyti veganai, vietoje kiaušinių turėtų įpilti daugiau vandens.