Kalėdiniai mačios ir kardamono sausainiai-dėlionė (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. gruodžio 21 d.

Tai ne tik gardus didelis mačios ir kardamono sausainis, bet ir žaidimas-dėlionė. Žaidimo taisykles ir daugiau receptų bei idėjų rasite naujoje Alfo knygoje KULINARINIS VIEŠBUTIS.

VMG nuotr.

6–8 asm.

Gaminimo laikas: apie 1 val.

Sausainiams pagaminti reikia:

  • 180 g miltų

  • 1 šaukšto mačios miltelių

  • 140 g šaltų NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“

  • 140 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • Žiupsnelio kardamono

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio cinamono

  • Žiupsnelio malto muskato

  • 50 ml labai šalto vandens

  1. Visus ingredientus, kartu su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“ (išskyrus vandenį), sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite, kol neliks NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“ gabaliukų.

  2. Gautus trupinius išberkite ant minkymo paviršiaus ir apšlakstykite šaltu vandeniu.

  3. Rankomis minkykite iki vientisos tešlos. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min.

  4. Atvėsintą tešlą kočėlu iškočiokite ant miltais apibarstyto paviršiaus iki 2–3 mm storio lakšto.

  5. Lakštą perkelkite ant kepimo skardos, išraižykite norimus užrašus, supjaustykite skirtingo dydžio dėlionės gabaliukais ir kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 15 min.

  6. Prieš patiekdami sausainius atvėsinkite.

VMG nuotr.

Gardžių atradimų.