Kalakutienos troškinys su daržovėmis

Atnaujinta: 2020 m. rugsėjo 23 d.

Reikia:

  • 0,6 kg kalakutienos be kaulo (šlaunelių, blauzdelių mėsos)

  • 1 vid. dydžio svogūnas

  • 2 vid. dydžio morkos

  • 1 paprika

  • 1 skardinė pomidorų savo sultyse (400 g)

  • 0,5 kg bulvių

  • 3–4 kopūstų lapai

  • Gera sauja smulkintų petražolių

  • 5–6 skiltelės česnako

  • Žiupsnelis šviežiai grūsto kumino

  • Druskos

  • Žiupsnelio cukraus

1. Supjaustykite daržoves vienodo dydžio gabaliukais. Česnaką sutraiškykite peiliu.

2. Dėkite visus produktus sluoksniais į storasienį puodą: mėsą, petražoles, sumaišytas su česnaku, pabarstykite prieskoniais ir druska, morkas, pomidorus, paprikas, svogūnus, bulves pasūdykite ir pabarstykite cukrumi, įpilkite maždaug 1,5 l vandens.

3. Kruopščiai uždenkite visą puodo turinį kopūstų lapais, uždenkite dangčiu, užvirinkite, sumažinkite kaitrą iki mažiausios ir troškinkite neatidenginėdami apie 1,5 val.