Kalakutienos iešmeliai su mangais

Ar girdėjote, kad mangai – geriausi šašlykų draugai? Netikite? Išsikepkite ir pabandykite – tam nebūtina net turėti šašlykinės, užteks ir orkaitės. Įkvepiantis receptas.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asmenims

Kalakutienos iešmeliams su mangais reikia:

  • 500 g kalakutienos filė

  • 2 mangų

  • 2 citrinų

  • ½ šaukšto druskos

  • 1 šaukšto česnakų miltelių

  • šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį)

  • žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • šviežių mėtų ir kalendrų (papuošti)

1. Kalakutienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais.

2. 1 mangą nulupkite ir maisto smulkintuvu sutrinkite su aliejumi, citrinos sultimis, aitriąją paprika, druska, juodaisiais pipirais ir česnakų milteliais.

3. Paruoštu marinatu įtrinkite mėsą ir palikite pasimarinuoti apie 3 valandas.

4. Supjaustykite likusį mangą kubeliais ir suverkite ant iešmelių su marinuota kalakutiena. Vartydami kepkite ant vidutinės kaitros grilio apie 15 minučių.

5. Patiekite apibarstę mėtomis, kalendromis ir su mangų padažu

MANGŲ PADAŽAS IEŠMELIAMS

  • 1 mango

  • 100 ml šviežių apelsinų sulčių

  • 1 šaukštelio žuvies padažo („fish sauce“)

  • žiupsnelio druskos

1. Mangą nulupkite ir minkštimą sudėkite į maisto smulkintuvą.

2. Supilkite apelsinų sultis, žuvies padažą ir žiupsnelį druskos. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos.

Skanaus!