Juodųjų serbentų želė

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Reikia:

  • 700 ml saldintų juodųjų serbentų sulčių

  • 250 ml juodųjų serbentų vyno

  • 50 ml juodųjų serbentų likerio

  • 1 pakelio (20 g) smulkiai maltos želatinos

  • 2 šaukštų cukraus arba medaus

  • 100 ml vandens

1. Vyną supilkite į puodą ir 5 min. pakaitinkite.
 
2. Supilkite sultis, likerį ir cukrų. Pakaitinkite iki užvirimo.
 
3. Želatiną ištirpinkite karštame virintame vandenyje.
 
4. Į karštą vyną supilkite tirpintą želatiną, gerai išmaišykite ir supilkite į formeles.
 
5. Įstatykite į šaldytuvą ir palikite sustingti.
 
6. Patiekite su juodųjų serbentų uogomis.