JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 saujos bazilikų lapelių
400 g maltos jautienos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
300 g smulkintų pomidorų
1 burbuliuko mocarelos sūrio
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1. Svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, česnakus ir bazilikus susmulkinkite.
2. Pusę svogūnų sudėkite kartu su česnakais, bazilikais ir malta jautiena, berkite druskos
ir pipirų, sumaišykite iki vientisos masės. Suformuokite kukulius.
3. Įkaitintoje ZYLE keptuvėje (su nuimama rankena) su aliejumi kepkite kukulius iš
abiejų pusių apie 2–3 min.
4. Sudėkite likusius svogūnus, supilkite smulkintus pomidorus ir troškinkite apie 30
min. ant mažos kaitros.
5. Sudėkite plėšytą mocarelos sūrį, bazilikų lapelius ir kepkite orkaitėje nuėmus rankeną
apie 10 min. 200 °C temp., kol sūris išsilydys.
Video receptas:
Skanaus.