Jaukinamės brokolį: skanieji brokolių sklindžiai pusryčiams ir ne tik

Atnaujinta: 2021 m. balandžio 15 d.

Jeigu esate blynelių gerbėjai, bet norite valgyti daugiau daržovių, kepkite daržovių sklindžius.

Kopūstas, avokadas, cukinijos, morkos yra puikūs sklindžių ingredientai. Šįkart siūlome išbandyti lengvą gardžiųjų brokolių blynelių receptą.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 15 min.

Orkaitės t-ra 180 °C

Gardiesiems brokolių sklindžiams iškepti reikia:

  • 1 nedidelio brokolio

  • 1 kiaušinio

  • 80 g tarkuoto kietojo sūrio
     
    3 šaukštų miltų
     
    1 šaukštelio česnako granulių
     
    1 šaukštelio Provanso žolelių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

  2. Brokolį susmulkinkite trintuvu.

  3. Sumaišykite visus produktus, jei reikia, įpilkite 1–2 šaukštus vandens, kad masė būtų lipni.

  4. Suformuokite apvalius maltinukus, sudėkite į skardą. Kepkite apie 12–15 min.

  5. Sklindžius patiekite su naminiu pomidorų padažu arba su graikišku jogurtu.

Skanaus!