Atnaujinta: 2020 m. kovo 15 d.
Turbūt sutiksite, kad dažniausiai visoje patiekalų rikiuotėje laukiamiausias būna pagrindinis patiekalas. Sultingas kepsnys, tobulai susluoksniuotas burgeris ar sūryje besimaudanti lazanija… Jau tysta seilė? O ar galite įsivaizduoti garnyrus, savo skoniu nenusileidžiančius pagrindiniams patiekalams? Garantuojame, išmėginę šiuos – nenusivilsite!
Vitos Marijos Murėnaitės nuotr.
RYŽIAI
Šie įvairiaspalviai grūdeliai, ko gero, dažni svečiai daugelio maisto racione. Naudingi dėl turimų proteinų, mineralinių medžiagų, vitaminų bei skaidulų, ryžiai ypač mėgstami ir norinčių padailinti kūno linijas, mat visai neturi sočiųjų riebalų rūgščių. Ir jūs simpatizuojate ryžiams, bet trūksta naujų idėjų? Mes galime jums padėti!
Ryžiai su mangais ir kalendromis
Ryžiai su kiaušiniais ir ananasu
Ryžiai su kukurūzais ir pomidorais
GRIKIAI
Dėl savo vertingų savybių grikiai užima garbingą vietą mitybos piramidėje. Net jei ir nenorite žvilgtelėti į jų pusę, nes mintyse tuoj šmėsteli pabodusios grikių košės vaizdinys, šios maistingos kruopos neabejotinai vertos dar vieno šanso. Siūlome receptus, kurie garantuos grikiams vietą ant jūsų stalo.
Grikiai su cukinija ir pievagrybiais
Grikiai su avokadais ir džiovintais pomidorais
Grikiai su poru ir grybais
DARŽOVĖS
Žalios, geltonos, oranžinės, raudonos, juodos ar baltos – kuo daugiau daržovių, tuo geriau! O kad jau vasaros sezonas toks dosnus siūlomų daržovių įvairove, galima nieko nelaukti ir išbandyti greitai paruošiamus, sveikus ir skanius šių gamtos gėrybių derinius.
Kopūstų, migdolų, salierų ir imbiero garnyras
Šparaginių pupelių ir cukinijų garnyras
Morkų ir žirnelių garnyras
Kopūstų, brokolių ir cukinijų garnyras