Gruzdinti cepelinai su vytintu kumpiu ir mocarela

Reikia:

  • 1 kg cepelinų tarkių

  • 100 g vytinto kumpio

  • 50 g pesto padažo

  • 200 g mocarelos

  • 100 g svogūnų

  • saujelės šviežio baziliko

  • 200 g vyšninių pomidoriukų

  • aliejaus (gruzdinti)

  • žiupsnelio druskos

Iš cepelinų tarkių formuokite mažus rutuliukus ir virkite pasūdytame vandenyje apie 10 min. Nusausinkite ir šiek tiek atvėsinkite.Į kepimo skardą, išklotą sviestiniu popieriumi, sudėkite vytintą kumpį ir džiovinkite iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.Į iki 170 °C įkaitintą gruzdintuvę sudėkite kepti bulvių rutuliukus, kol gražiai apskrus iš visų pusių.Lėkštėje serviruokite pesto padažą, cepelinų rutuliukus, mocarelos gabalėlius, pomidoriukus ir džiovintą kumpį. Uždėkite šiaudeliais pjaustyto svogūno ir šviežio baziliko.