Grilyje keptos bulvės su šonine

Atnaujinta: 2021 m. liepos 16 d.

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą ALFAS VIENAS GAMTOJE žiūrėkite ČIA

Reikia:

  • Bulvių

  • Šoninės

  • Ekologiško prieskoninių žolelių sultinio kubelių MAGGI

  • Alyvuogių aliejaus

  • Žiupsnelio SANTA MARIA druskos

  • Žiupsnelio SANTA MARIA pipirų

Padažui:

  • Graikiško jogurto

  • Agurko

  • Svogūnų laiškų

  • Krapų

  • Citrinos žievelės

  • Žiupsnelio SANTA MARIA druskos

  • Žiupsnelio SANTA MARIA pipirų

1. Bulves išvirkite su lupenomis. Verdant į vandenį įdėkite MAGGI sultinio kubelį.

2. Išimtas iš puodo bulves apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Sutrupinkite sultinio kubelį ir įtrinkite juo bulves.

3. Apsukite bulves šoninės gabaliukais ir dėkite jas į grilį.

4. Padažui supjaustykite agurką mažais kubeliais. Papjaustykite svogūnų laiškų. Viską berkite į graikišką jogurtą. Įberkite druskos, pipirų ir patarkuokite citrinos žievelės. Lengvai pamaišykite. Užberkite smulkintų krapų.

ALFO PATARIMAI:

•   Bulves šonine galite apsukti pilnai arba apsukti tik dalį.

•   Galite šoninę prie bulvės prismaigstyti smeigtuku, kad geriau laikytųsi, tačiau tai nebūtina.

•    Nepermaišykite padažo, nes jis gali pavandenyti.

Skanaus!