Griliu kvepiančios karštos pomidorų ir mocarelos salotos tortilijų indeliuose

Atnaujinta: 2021 m. gegužės 6 d.

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE galite pažiūrėti ČIA

Reikia:

  • 1 šakelės KIETAVIŠKIŲ vyšninių pomidoriukų (arba kitokių mėgstamų)

  • Kelių tortilijų

  • 1 skiltelės česnako

  • ½ citrinos žievelės

  • 4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • Šlakelio baltojo vyno acto

  • Žiupsnelio rudojo cukraus

  • Žiupsnelio druskos ir pipirų

  • 100 g mocarelos

  • Kelių lapelių baziliko

  • 1 keptos marinuotos paprikos

1. Pomidoriukus dėkite ant grilio grotelių ir pakepkite.

2. Tortilijas dėkite į dubenėlį ir suformuokite kaip indelį ir dėkite į grilį.

3. Sutarkuokite česnaką ir citrinos žievelę. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno acto. Pagardinkite cukrumi, druska ir pipirais.

4. Nulupkite pomidorų odelę ir sudėkite į marinatą. Išmaišykite.

5. Mocarelos rutuliukus (arba pjaustytą mocarelą) sudėkite į salotas ir išmaišykite

6. Baziliką bei papriką pasmulkinkite ir sudėkite į salotas.

7. Patiekite keptoje tortilijoje.

PATARIMAI:

· Pomidorai turi sušilti, kol nusilups odelė, bet neturi subliukšti.

· Vietoje cukraus marinatui galite naudoti medų.

Skanaus!