Grikių košė su cukinija ir pievagrybiais (Receptas)

Atnaujinta: 2021 m. spalio 23 d.

Pradėti dieną nesaldžia, sočia ir kvapnia koše yra geras įprotis, kuris padeda dienai įsibėgėti kuo palankiau.

Nesudėtingas pusryčių receptas, kuriam reikės grikių, cukinijos, pievagrybių ir svogūnų laiškų. Gal ši košė taps omleto konkurente?

VMG archyvų nuotr.

2 asmenims

Grikių košei su cukinija ir pievagrybiais reikia:

  • 1 pakelio virtų grikių

  • ½ cukinijos

  • ½ mėlyno svogūno

  • 6 pievagrybių

  • 1 šaukšto sviesto

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • žiupsnelio svogūnų laiškų

  • druskos, pipirų

  1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje su sviestu apkepinkite smulkintą svogūną, kubeliais pjaustytą cukiniją ir smulkintus pievagrybius. Pagardinkite druska ir pipirais.

  2. Išvirkite grikius, kaip nurodyta ant pakuotės. Stenkitės nepervirti.

  3. Išvirtus grikius suberkite į keptuvę ir permaišykite su keptomis daržovėmis.

  4. Patiekite užbėrę smulkintų svogūnų laiškų.

Skanaus!