Visų taip mėgstamos sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais (Receptas)

Atnaujinta: 2023 m. spalio 22 d.

Tik ką iš orkaitės ištrauktos cinamonu kvepiančios bandelės yra jaukumo simbolis. Šildo vien mintis apie tai, kaip gera būtų mėgautis jomis gurkšnojant arbatą. Kaip pasigaminti jų greitai ir lengvai? Apie tai šis receptas.

VMG nuotr.

Sluoksniuotos tešlos bandelėms pagaminti reikia:

  • 250 g sluoksniuotos bemielės tešlos

  • 3 šaukštų „Rududu“ kremo (kambario temperatūros)

  • 2 vidutinio dydžio obuolių

  • 1 banano

  • Žiupsnelio cinamono

  • Kiaušinio plakinio (patepti)

  • 2 šaukštų miltelinio cukraus

1. Iškočiokite tešlą, kol padvigubės į plotį.

2. Aptepkite ją kremu.

3. Nulupkite obuolius, supjaustykite skiltelėmis, bananą – griežinėliais, pabarstykite cinamonu.

4. Vaisius sudėliokite ant apteptos tešlos.

5. Atsargiai susukite vyniotinį ir supjaustykite jį į 12 vienodo dydžio pyragaičių.

6. Pyragaičius suguldykite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, patepkite kiaušinio

plakiniu ir dėkite kepti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 13–15 min.

7. Iškepusias bandeles apsijokite milteliniu cukrumi.

Gardžių atradimų.