Greiti pietūs: gardusis vištienos troškinys su moliūgais

Atnaujinta: 2021 m. kovo 4 d.

Jeigu reikia pavalgyti greitai, sveikai ir skaniai, rinkitės troškinį. Pabandykite greito patiekalo su vištiena ir moliūgais receptą.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm

Gaminimas 15 min

Kepimas 30 min

Troškiniui su vištiena ir moliūgais reikia:

  • 8 vištienos blauzdelės

  • 100 ml jogurto

  • 2 skiltelės česnako

  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • ½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 600 g moliūgo minkštimo

  • 1 šaukštelis cukraus „Farinas“ (jei pageidaujama)

  • 15 g sviesto

  • 5–6 šalavijų lapeliai

  • Druskos

  1. Orkaitėje įjunkite viršutinį keptuvą (grilį).

  2. Jogurtą sutrinkite trintuvu su česnaku, šaukštu aliejaus, paprika ir druska.

  3. Vištienos blauzdeles keliose vietose įpjaukite iki kaulo, įtrinkite jogurto marinatu, sudėkite ant grotelių, po apačia uždėkite skardą ir kepkite 25 min. Per tą laiką apverskite, kad apskrustų iš visų pusių.

  4. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite moliūgą, supjaustytą kubeliais, su cukrumi, pabarstykite druska, įpilkite vandens, įberkite smulkintų šalavijų lapelių ir troškinkite, kol kepa vištiena.

  5. Išimkite vištieną, sudėkite ją į moliūgų troškinį, įdėkite sviesto ir viską užvirinkite.

Skanaus!