Greiti azijietiškai marinuoti kopūstai

Updated: Dec 30, 2020

Greito greitai pamarinuoto garnyro receptas. Galima valgyti ir vieną.

#Alfasvienasnamuose ir video receptą galite rasti ČIA

Greitai pamarinuotiems kopūstams reikia:

  • 1 kg kopūsto

  • 300 g saliero

  • Šaukšto druskos

  • Šaukšto cukraus

  • 6-8 šaukštų obuolių/vyno acto

  • 1 šaukšto maltos kalendros

  • 4-5 skiltelių česnako

  • 1 arbatinio šaukštelio ciberžolės

  • 100 ml augalinio aliejaus

  • 8 gvazdikėlių

  1. Salierą bei kopūstą supjaustykite degtuko pločio gabaliukais ir sudėkite į patogų maišymui indą. Visus lapelius atskirkite, kaip parodyta laidoje.

  2. Sudėkite cukrų bei druską

  3. Rankomis išmasažuokite kopūstą ir salierą

  4. Užpilkite actu ir gerai išmaišykite.

  5. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėję juos vėl išmasažuokite.

  6. Ciberžolę, kalendrą ir gvazdikėlius pakaitinkite keptuvėje vos vieną minutę, kol pradės putoti, apšlakstykite kopūstus aliejumi ir paruoštu prieskonių mišiniu. Viską gerai išmaišykite.

  7. Sudėkite į stiklinį indą ir labai gerai suspauskite, kad tarp kopūstų neliktų oro tarpų. Ant viršaus uždėkite kokio nors svorio, kad visi ingredientai būtų prislėgti ir pilnai apsemti marinatu.

  8. Taip laikykite 2-3 valandas kambario temperatūroje, po to neuždarytus palikite šaldytuve parai.

ALFO PATARIMAI:

  • Ciberžolė beriama labiau ne dėl skonio, o dėl gražios geltonos spalvos;

  • Jeigu norite, galite įdėti burokėlių;

  • Mėgstantys valgyti aštriau, gali kopūstus paskaninti aštria paprika;

  • Kopūstai labai tinka prie kotletų ir kitų mėsos gaminių, tačiau labai skanūs ir vieni.

Skanaus!