Greitas duonos paruošimas namuose nekildinant ir neminkant

Videoreceptą rasite ČIA.

Duonelei:

  • 220 g riebios grietinės

  • 300 g miltų

  • 1 šaukšto grūdėtųjų garstyčių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio SANTA MARIA žolelių ir česnako mišinio

Užtepti:

  • Saujos kekinių pomidoriukų

  • 2–3 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • ½ raudonojo svogūno

  • 2–3 šaukštų SANTA BREMOR menkės užtepėlės su lašiša

  • Mikrožalumynų

1. Duonelei sumaišykite visus produktus, užminkykite tešlą, padalykite ją į 4–5 dalis, suformuokite paplotėlius, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

2. Iškepusius papločius atvėsinkite.

3. Pomidoriukus ir marinuotus agurkėlius supjaustykite riekelėmis, svogūną – plonais šiaudeliais, sumaišykite.

4. Menkių užtepėlę tepkite ant papločio, dėkite daržovių asorti. Puoškite mikrožalumynais arba prieskoninėmis žolelėmis.

Šią duonelę galite naudoti sumuštiniams, prie sriubos, kaip užkandį, su užtepėlėmis.

Skanaus!