Greita lazanija iš vaflių

Atnaujinta: 2021 m. lapkričio 15 d.

Mėgstate lazaniją, bet ją pagaminti atrodo tikras vargas? Alfas parodys, kaip ją gaminti žaibiškai, o skonis būtų toks sūriškas ir nepamirštamas.

#Alfodidysiskulinarinissou laidas žiūrėkite čia

Lazanijai iškepti reikia:

  • 2 mažų cukinijų arba aguročių

  • 100 g sūrio riekelių

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 250 g FELIX padažas makaronams su mėsa be pridėtų cukrų

  • traškučių be gliuteno su Provanso žolelėmis

  • 300 ml pieno

  • 25 g miltų

  • 40 g sviesto

  • ½ šaukštelio maltų kalendrų, gvazdikėlių ir muskato riešutų mišinio

  • 1–2 lauro lapų

  • Druskos

  • Baziliko (papuošti)

  1. Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus, maltus prieskonius, nuolat maišydami lengvai pakepinkite. Plona srovele pilkite pieną, įdėkite lauro lapą, druskos, nepamirškite intensyviai maišyti. Kai sutirštės, nukaiskite.

  2. Į formelės dugną pilkite bešamelio padažo, dėkite sluoksnį traškučių, denkite FELIX padažu makaronams su mėsa be pridėtų cukrų, dėkite plonas aguročių arba cukinijos riekeles, sūrio riekeles, talerius, berkite tarkuotą sūrį ir toliau sluoksniuokite pagal savo pageidavimus. Viršų gausiai užbarstykite tarkuotu sūriu.

  3. Kepkite apie 20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!