Glazūruotas baklažanas (Receptas)

Patiekalams su baklažanu nėra ne sezono. Jis tinka ir žiemai, ir vasarai, ir ypač pavasario vaišių stalui. Dar vienas glazūruoto baklažano, kepto orkaitėje, receptas.

VMG nuotr.

Laidą #Alfsvienasnamuose žiūrėkite čia

Glazūruotam baklažanui pagaminti reikia:

  • 1 vidutinio baklažano

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 2 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 2 riekelių AGOTOS duonos su daigintais rugiais

  • 1 šaukšto sezamų sėklų

  • 2 česnako skiltelių

  • 2 šaukštų FELIX padažo „BBQ chicken & ribs“

  • Mėgstamų žolelių (papuošimui)

1. Baklažaną supjaustykite pailgais griežinėliais į tris dalis. Užberkite druskos ir palaikykite 5–7 minutes. Tada nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Ant baklažano gabalėlių berkite kalendros, įtrinkite ją pirštais, teptuku aptepkite aliejumi. Dėkite gabalėlius į ZYLE grilį ir kepkite 180 °C temp. kelias minutes.

3. Pakepinkite ant keptuvės kubeliais pjaustytą duoną, ant iškepusios suberkite sezamų sėklas.

4. Ant iškepusių baklažanų berkite susmulkintą česnaką ir ištepkite teptuku kiekvieną griežinėlį BBQ padažu.

5. Dėkite į serviravimo lėkštę, apibarstykite duonos trupiniais su sezamų sėklomis. Papuoškite jūsų mėgstamomis žolelėmis ir patiekite iškart.

ALFO PATARIMAI:

· Baklažaną galite patiekti su morkų ir brokolių salotomis.

· Tokiu pačiu principu baklažaną galite kepti orkaitėje arba keptuvėje, tiesiog reikės daugiau aliejaus.

Skanaus!