Sekmadienio pietūs. Sultingas, traškus, sotus lietuviškas karbonadas (Receptas)

Gerai pažįstamas, nostalgiškas, visų mėgstamas karbonadas. Pasiilgote? Štai receptas, kuriuo vadovaudamiesi iškepsite tikrai sultingą, traškų, sotų tradicinį kepsnį.

VMG nuotr.

1 asm.

Gaminimas 7 min.

Kepimas 10 min.

Karbonadui pagaminti reikia:

  • ~1,5 cm storio kiaulienos nugarinės su kauliuku

  • 1 kiaušinio

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • 1 šaukšto miltų

  • 2 šaukštų baltos duonos džiūvėsėlių

  • Aliejaus (kepti)

  • Kopūstų arba burokėlių salotų, bulvių košės (patiekti)

  1. Mėsą gerai nusausinkite ir lengvai pamuškite.

  2. Išplakite kiaušinį su druska ir pipirais – neišsigąskite, plakinys pasidarys labiau permatomas ir tamsesnis.

  3. Apvoliokite išmuštą mėsą miltuose, po to – kiaušinio plakinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite karbonadą ir kepkite 5 min. iš vienos pusės ir 5 min. iš kitos. Po to sudėkite į skardelę ir dar pakepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 5 min.

  5. Iškeptą muštinį dėkite ant popierinio rankšluosčio.

  6. Muštinį patiekite su kopūstų arba burokėlių salotomis bei bulvių koše.

Skanaus!