Gardžioji žuvienė su ant grilio kepta lašiša ir marinuotais agurkėliais

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS GAMTOJE IR video receptą rasite ČIA

Reikia:

  • 1 MAGGI ekologiško sultinio kubelio

  • 1 KIETAVIŠKIŲ ilgavaisio agurko

  • Kelių marinuotų SPILVA agurkėlių

  • 50 g korėjietiškų morkų

  • Kelių jaunų apvirtų bulvyčių

  • ½ citrinos

  • Gabaliuko šviežios lašišos

  • Kelių vėžių

  • Šiek tiek rūkytos lašišos

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių

  • Kelių svogūnų laiškų

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

1. Lašišą iš abiejų pusių pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti ant grotelių. Kai žuvis iškeps, ją sumaigykite.

2. Sultinio kubelį dėkite į puodą su karštu vandeniu.

3. Agurkus supjaustykite patogiais valgyti gabaliukais. Taip pat supjaustykite ir bulves. Pasmulkinkite prieskonines žoleles ir svogūnų laiškus.

4. Į karštą sultinį sudėkite keptą ir rūkytą lašišą.

5. Sudėkite korėjietiškas morkas ir daržoves. Pavirkite apie 10 min.

6. Virtus vėžius apskrudinkite ant grilio ir sudėkite į sriubą.

7. Galiausiai sudėkite svogūnus ir žoleles. Gausiai pagardinkite juodaisiais pipirais. Jei reikia, pagardinkite druska. Pagardinkite citrinos sultimis ir tarkuota žievele. 


 
Skanaus!