Atnaujinta: 2020 m. vasario 11 d.
Vynas, apelsinų sultys, grietinė… Antį kiekvienas troškina savaip. VMG komanda išbandė slaptą ingredientą – nealkoholinį sidrą ir liko sužavėta eksperimento rezultatais. Išbandykite ir jūs!
Jums reikės:
1 „Lapino puota“ ančiuko
2 butelių „Somersby“ nealkoholinio sidro
3 morkų
4 skiltelių česnako
2 svogūnų
2 paprikų
1 poro
4 saliero stiebų
½ stiklinės terijakio padažo
2 šaukštų kalendros sėklų
druskos
stambiai maltų pipirų
Sudėkite daržoves į kepimo puodą.
Antieną uždėkite ant daržovių.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Užpilkite sidru.
Kepkite uždengę iki 140 °C įkaitintoje orkaitėje 2 val.
Atidarykite ir antį ištepkite terijakio padažu.
Pabarstykite kalendrų sėklomis.
Kepkite neuždengę iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
Patiekite inde, kuriame kepė.