Gardusis Bolonijos ragu (Receptas)

Atnaujinta: 2021 m. gruodžio 13 d.

Tirštas, išraiškingo skonio ilgai troškintas maltos mėsos padažas makaronams žinomas viso pasaulio pastos ir itališkos virtuvės gerbėjams. Klasika yra klasika. Skanaus!

VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 60 min.

Bolonijos ragu pagaminti reikia:

  • 2 KITCHEN ME šviežių sausai brandintos jautienos maltinių „Mėsainiams“

  • 1 didelio svogūno

  • 2 salierų lapkočių

  • 2 nedidelių morkų

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (skirto kaitinti)

  • 2 šaukštų lydyto sviesto

  • 150 g raudonojo sauso vyno

  • 2 mažų skardinių konservuotų savo sultyse pomidorų (po 400 g)

  • 1 šaukšto pomidorų pastos

  • 1 šaukštelio tamsios nesaldintos kakavos

  • 1 šaukštelio raudonėlių

  • 1/2 šaukšto druskos

  • Daržovių arba mėsos sultinio (pagal poreikį)

  • Mėgstamų makaronų (patiekti)

1. Supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais, supilkite aliejų į keptuvę, įdėkite sviesto ir ištirpinkite. Suberkite daržoves į aliejaus bei sviesto mišinį ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol suminkštės.

2. Tuomet sudėkite KITCHEN ME šviežius sausai brandintos jautienos maltinius „Mėsainiams“ į keptuvę, gerai išmaišykite, susidariusius gumulus išskirkite mediniu šaukštu. Mėsą apkepkite ant vidutinės kaitros, bet stebėkite, kad ji keptų, o ne troškintųsi. Kai mėsa apkeps, supilkite vyną ir jį nugarinkite.

3. Pomidorus savo sultyse sutrinkite trintuvu. Pomidorų masę supilkite į mėsą, sudėkite pomidorų pastą, suberkite kakavą, gerai išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies, kol išgaruos skystis. Jei reikia – įpilkite dar sultinio.

4. Galiausiai suberkite raudonėlius ir pasūdykite. Patiekite su makaronais.

Skanaus!