Gardusis avinžirnių troškinys su dešrelėmis

4 asm.

Gaminimas 40 min.

Reikia:

  • 1 poro

  • 1 morkos

  • 50 g saliero šaknies

  • 6–8 šviežių dešrelių

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 300 g nuvalyto moliūgo

  • 1 stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių

  • 2–3 šaukštų SUSLAČIAUS trintų pomidorų padažo „Originalus“

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio aitriosios paprikos

1. Smulkiai supjaustykite porą, morką ir salierą.

2. Supjaustykite šviežias dešreles nedideliais gabaliukais.

3. Sudėkite daržoves ir dešreles į prikaistuvį ir pakepkite su aliejumi, kol daržovės lengvai suminkštės.

4. Tuomet įpilkite vandens, užvirinkite, sudėkite nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgą, ir virkite, kol moliūgas suminkštės – apie 10 min.

5. Tada suberkite avinžirnius ir sudėkite SUSLAVIČIAUS trintų pomidorų padažą „Originalus“. Virkite dar 5–7 min., įberkite druskos, pipirų ir aitriųjų paprikų. Dar 1–2 min. pakaitinkite.