Atnaujinta: 2022 m. birželio 20 d.
¼ puodelio aliejaus
1 didelio svogūno
2 skiltelių česnako
2 didelių morkų
2 saliero stiebų
½ brokolio likučių
½ kalafioro likučių
1 šaukšto maltų kmynų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
1,5 l daržovių sultinio (kuris buvo padarytas iš likučių ir užšaldytas)
1 lauro lapo
Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Visas daržoves supjaustykite stambiais vieno kąsnio dydžio gabaliukais, sudėkite svogūnus ir švelniai pakepinkite, kol pradės minkštėti. Sudėkite česnaką, morkas, salierą ir kepkite dar 5 min., nesudegindami česnako, sudėkite pjaustytas daržoves ir išmaišykite.
Įpilkite sultinio, įdėkite lauro lapą ir visus naudojamus prieskonius, virkite, kol visos daržovės suminkštės ir iškeps arba apie 20 min.
Atsargiai sutrinkite sriubą puode virtuviniu trintuvu. Sriubą dar šiek tiek pavirkite apie 5 min., pagardinkite druska ir pipirais arba jūsų pasirinktais prieskoniais.
Skanaus!