Gaivus želė tortas arbūze (Alfo receptas)

Atnaujinta: 2021 m. liepos 3 d.

Reikia vakarėlio „vinies", „razinkos"? Mėgstate arbūzus, bet jau pabodo valgyti įprastai ir norėtumėte patiekti jį kažkaip kitaip? Alfas siūlo... gaivų, gražų, beveik be kalorijų želė tortą arbūze. Prapjaunate, o ten... ! Nesudėtingas receptas, o efektas garantuotas!

VMG archyvų nuotr.

6–8 asm.

Arbūzo želė tortui pagaminti reikia:

  • 1 vid. arbūzo (2–3 kg)

  • 500 g mėgstamų uogų (šilauogių, mėlynių, braškių, žemuogių)

  • 2 butelių nealkoholinio pusiau sauso vyno

  • 400 ml karšto vandens

  • 4 pakelių DR. OETKER želė (žemuogių, citrinos, vyšnių ir miško uogų)

  • 1 tarkuotos citrinos žievelės

  1. Nupjaukite viršutinę arbūzo dalį ir su šaukštu išskobkite jo vidų. Arbūzo gabaliukus galite suvalgyti.

  2. Į indą supilkite karštą vandenį, suberkite DR. OETKER želės miltelius ir gerai išmaišykite, kol milteliai ištirps. Skystį perpilkite iš vieno indo į kitą, taip jis greičiau atšals, supilkite nealkoholinį vyną, įberkite citrinos žievelės, išmaišykite.

  3. Dalį skysčio supilkite į arbūzą, dėkite uogas, vėl pilkite skystį ir dėkite uogas.

  4. Arbūzą tvirtai pastatykite šaldytuve ir šaldykite per naktį. Ryte jį supjaustykite tarsi skiltelėmis ir ragaukite.

ALFO PATARIMAI:

  • Galite naudoti įvairias sezonines uogas ar vaisius.

  • Uogas į arbūzą dėkite šaltas, taip želė greičiau sustings.

  • Jei norite pasigaminti šį patiekalą greičiau – arbūzą perpjaukite per pusę ir želę gaminkite puselėse, taip ji greičiau sustings.

  • Išskobus arbūzą pripilkite į jį vandens, taip išmatuosite jo tūrį ir žinosite, kiek želės į jį tilps. Dažniausiai prireikia 2–3 butelių nealkoholinio vyno.

  • Ypatingai dera mangai su rūgštesnėmis uogomis: braškėmis, avietėmis.

  • Vietoje nealkoholinio vyno ar sidro, galite pilti ir alkoholinį vyną, sidrą ar tiesiog vandenį.

  • Jei naudosite visus šaltus ingredientus, neprireiks net ir nakties, arbūzas sustings per 2–3 valandas.

Skanaus!