Gaivios ir lengvos salotos su arbūzu, kriaušėmis ir rikotos sūriu

Atnaujinta: 2020 m. liepos 1 d.

Kerniaus Pauliukonio nuotr.

GAIVIOS SALOTOS SU ARBŪZU, RIKOTOS SŪRIU, KRIAUŠĖMIS, ŠPINATŲ LAPAIS IR KEDRINĖMIS PINIJOMIS 

(4 asm.)

Jums reikės:

  • 3 didelių kriaušių

  • 50glydyto sviesto

  • 2 šaukštelių rudojo cukraus

  • apie 500 g arbūzo minkštimo

  • 200 g rikotos sūrio

  • 30gskrudintų lazdynų riešutų

  • 50 g skrudintų kedrinių pinijų

  • 100 g špinatų

  • šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus

  • 4šaukštų balzaminio acto kremo

  • žiupsnelio druskos

  1. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su sviestu, cukrumi ir žiupsneliu druskos.

  2. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 min.

  3. Maisto smulkintuvu sutrinkite rikotą ir lazdynų riešutus.

  4. Į pasirinktas lėkštes įpilkite balzaminio acto kremo.

  5. Ant balzaminio acto kremo išdėliokite kubeliais pjaustytą arbūzą, špinatus ir kedrų riešutus. Uždėkite paruoštos rikotos masės, keptų kriaušių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Skanaus!