Reikia:
10 g šviežių mielių
200 ml šilto vandens
1 šaukštelio cukraus
350 g miltų
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
400 g slyvinių pomidoriukų
1 šakelės rozmarino
1 šaukštelio rupios jūros druskos
4–5 skiltelių česnako
Alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)
Mieles ištirpinkite vandenyje su cukrumi, uždenkite ir palaukite 15 min., kol paviršiuje susidarys putos.
Suberkite miltus ir supilkite aliejų. Užmaišykite minkštą tešlą ir palikite 30–40 min., kol pakils.
Tešlą rankomis ištempkite į lakštą.
Stipriai spausdami pirštais padarykite lakšte duobutes. Ant viršaus išdėliokite supjaustytus ketvirtadaliais pomidorus, lengvai juos įspausdami į tešlą.
Pabarstykite smulkintu rozmarinu ir druska.
Sudėkite česnako skilteles ir pašlakstykite aliejumi.Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.