Fantastiškos dviskonės varškės spurgos (Receptas)

Atnaujinta: 2022 m. gegužės 18 d.

Varškės spurgos yra turbūt vienas nostalgiškiausių skanėstų, kuriam nėra abejingų. Alfas siūlo pasigaminti dviejų skonių varškės spurgas su ypatingu padažu.

VMG nuotr.

Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia

6 didesnėms spurgoms (arba 8 mažesnėms) pagaminti reikia:

  • 1 kiaušinio

  • 180–200 g ŽEMAITIJOS PIENO varškės 0,5 % rieb.

  • 2 šaukštų DANSUKKER cukraus miltelių

  • 6 šaukštų miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 1 šaukštelio citrinos, apelsino ir greipfruto tarkuotų žievelių mišinio

  • 1 šaukštelio smulkintų, liofilizuotų braškių

  • Žiupsnelio KOTANYI vanilės

  • BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Virgin“ (kepimui)

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

Padažui:

  • 1 puodelio sutirštinto pieno

  • 30 g PERGALĖS triufelių skonio šokolado

  • 1 NESPRESSO espreso kavos puodelio

1. Kiaušinį išplakite su druska.

2. Tada varškę išmaišykite su cukraus milteliais ir išplaktu kiaušiniu. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, viską išmaišykite.

3. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną tešlą suberkite tarkuotas citrusinių vaisių žieveles, o į kitą –uogas ir vanilę. Viską išmaišykite.

4. Į sutirštintą pieną sudėkite šokoladą, dėkite į mikrobangų krosnelę ir viską išlydykite. Tada supilkite kavą, viską išmaišykite.

5. Formuokite spurgas iš skirtingų tešlos variantų. Dėkite jas į puodą su įkaitintu aliejumi. Kepkite kelias minutes, kol gražiai apkeps.

6. Patiekite apibarstę cukraus milteliais ir su paruoštu šokoladiniu padažu.

ALFO PATARIMAI:

· Jei norite skystesnio padažo, valgykite dar karštas spurgas, o jei valgysite jas atvėsusias, padažas sutirštės.

· Svarbu, kad formuojant spurgas tešlos nebūtų sumaišytos. Viena būtų vienoje pusėje, kita – kitoje. Taip jausite abiejų tešlų skonį.

· Nepridėkite į puodą per daug spurgų, nes aliejus atšals ir jos sunkiau keps.

Skanaus!