Artėjant Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai, jau 3 dienas iš eilės skelbiame viliojančius avižų, grikių, manų, spindulinių pupuolių ir perlinių košių receptus. Tokiomis gėda nebus pavaišinti nei Lietuvos kariuomenės savanorio, nei aukščiausio laipsnio vadų. Patiks jos ir vaikams, kuriems, norint įsiūlyti košę, reikia iš peties pasistengti. Šiandien ant mūsų stalo garuoja avižinė košė.
Norite tapti avižinės košės ruošimo specialistais? Išbandykite daugiau receptų: avižinę košę su ispaniniais šalavijais ir avokadu arba pagal Naglio Šulijos receptą.
Avižinė košė su moliūgu (2 asm.):
300 g avižinių dribsnių
200 g moliūgo
100 g mėlynojo svogūno
50 g špinatų
10 g šviežios kalendros
100 g kokosų pieno
1 šaukštelio medaus (veganai medų gali keisti klevų ar agavų sirupu)
½ citrinos sulčių
druskos, pipirų
aliejaus (kepti)
Svogūną bei moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais, kepkite keptuvėje su
aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais. Įdėkite šaukštelį medaus ir įspauskite
citrinos sulčių.
Avižinius dribsnius išvirkite vandens ir kokosų pieno mišinyje, įberkite druskos. Kai
dribsniai išvirs, įmaišykite kapotos kalendros lapelių.
Ant košės dėkite keptus moliūgus ir špinatų lapelius.