Dvispalvis moliūgų keksas

Norite pasilepinti? Drėgno, puraus kekso su moliūgų tyre ir kakaviniu sluoksniu receptas.

6–8 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 45-50 min.

Orkaitės t-ra 170 °C

Dvispalviam moliūgų keksui reikia:

  • 2 kiaušinių

  • 150 g DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus

  • 100 ml aliejaus

  • 250 ml moliūgų tyrės

  • 180 g miltų + 20 g šviesiam sluoksniui

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 20 g tamsios kakavos kakaviniam sluoksniui

1. Paruoškite 24 cm skersmens apvalią arba 11 x 25 cm pailgą kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.

2. Kiaušinius išplakite su DANSUKKER nerafi nuotu cukranendrių cukrumi iki šviesaus tiršto kremo. Nuolatos plakdami pamažu supilkite aliejų, po to nedidelėmis porcijomis dėkite moliūgų tyrę, gerai išmaišydami po kiekvienos. Suberkite 180 g miltų kartu su kepimo milteliais, druską. Išmaišykite. Padalinkite masę į dvi dalis. Į vieną dalį įdėkite likusius miltus, o į kitą – kakavą.

3. Pramaišiui dėkite abidvi tešlas į formą ir lengvai permaišykite mediniu iešmeliu. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 45 min.

4. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. 10 min. keksą aušinkite formoje, po to atsargiai išimkite ir aušinkite ant grotelių

Skanaus!