12-15 vnt.
Gaminimas 1 val. 20 min.
Kepimas 10-12 min.
Orkaitės t-ra 190 °C
Reikia:
75 ml grietinėlės (35 %)
75 ml vandens
5 g sausų mielių
2 šaukštų cukraus
210 g miltų
50 g ZIGMO vytintos lašišos filė juostelių
po žiupsnelį šviežių petražolių ir kalendrų
druskos
1. Į drungną grietinėlės ir vandens mišinį suberkite sausas mieles, cukrų ir maišykite, kol ištirps.
2. Į dubenį suberkite miltus, žiupsnelį druskos ir nuolat maišydami po truputį supilkite vandens ir grietinėlės mišinį, suberkite smulkintas vytintos lašišos juosteles, smulkintas prieskonines žoleles ir užminkykite tešlą.
3. Tešlą palikite šiltai pakilti apie valandą.
4. Iš pakilusios tešlos suformuokite norimo dydžio duoneles. Leiskite joms truputį pakilti ir dėkite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite 10–12 min.