Desertas tikram Jonui: kriaušės, keptos ant grotelių

Reikia:

  • 2 didelės tvirtos kriaušės

  • 4 šaukšteliai medaus

  • 40 g sviesto

  • 4–6 šakelės čiobrelio

  • Žiupsnelis šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Puikiu smagaus pobūvio prie laužo akcentu taps desertas – tikras ir neišgalvotas. Galbūt būtent jis padės surasti paparčio žiedą. Vaisiai kepami folijoje su gardžiai kvepiančiu Lietuvos pievų medumi ir čiobreliais.

1.     Kriaušes perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius. Kriaušes pripildykite medaus, sviesto, ant viršaus uždėkite čiobrelio. Viską susukite į aliuminio foliją ir dėkite ant grotelių.

2.     Kai kriaušės bus iškepusios, išvyniokite ir pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais.