Dekonstruoti cepelinai: varškėčiai su bulvėmis ir mėtomis

Atnaujinta: 2020 m. lapkričio 15 d.

4 asm.

Gaminimas 10 min.

Kepimas 20 min.

Be gliuteno

Reikia:

  • 400 g varškės

  • 4 vid. dydžio virtos bulvės

  • 2–3 šakelės šviežių mėtų arba nubrauktas šaukštas džiovintų

  • 1 kiaušinis

  • 4 šaukštai krakmolo

  • 1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių

  • Druskos

  • Aliejaus kepti

  1. Varškę sutrinkite trintuvu arba pertrinkite per sietelį.

  2. Bulves pertrinkite per sietelį, sumaišykite su varške, kiaušiniu.

  3. Persijokite ir įmaišykite krakmolo bei kepimo miltelių.

  4. Įberkite druskos ir smulkintų mėtų lapelių. Viską gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius paplotėlius. Formuodami rankas patepkite aliejumi – taip tešla nelips prie rankų.

  5. Kepkite varškėčius keptuvėje, nustatę nedidelę kaitrą, iš abiejų pusių.

  6. Patiekite su mėgstamu padažu arba grietine.

Skanaus!