Daugiau jaukumo: troškinys su kukuliukais ir pupelėmis

Atnaujinta: 2021 m. sausio 27 d.

Puikus patiekalas pietums - jaukus troškinukas. Receptas, kuriame maltos vištienos kukuliai puikiai dera su pupelėmis, batatais ir špinatais.

Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.

Gaminimas 30 min.

Troškinimas 45 min.

Troškiniui su kukuliais ir pupelėmis pagaminti reikia:

  • 400 g maltos vištienos

  • ½ šaukštelio česnako granulių

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Aliejaus (kepti)

  • 250 g HEINZ raudonųjų pupelių

  • 500 g batatų

  • 100 g špinatų

  • 1 poro baltosios dalies

  • 1 šaukšto grūdėtų garstyčių

  • 1 skiltelės česnako

  • Žiupsnelio malto muskato riešuto

  • 100 ml baltojo vyno

Kaitlentę galite įsigyti ČIA

  1. Sumaišykite mėsą su česnako granulėmis, druska ir pipirais. Suformuokite mažus kukuliukus ir pakepkite juos keptuvėje.

  2. Porą ir česnako skiltelę supjaustykite, pakepinkite storų sienų puode aliejuje kartu su muskato riešutu. Batatus supjaustykite stambiais kubeliais, sudėkite prie porų ir apkepkite.

  3. Suberkite HEINZ raudonąsias pupeles. Į troškinį įpilkite vyno, apie 300 ml vandens ir troškinkite, kol suminkštės batatai. Jei reikia, papildykite troškinį vandeniu.

  4. Užvirinkite, suberkite špinatus ir kukuliukus. Kaitinkite, kol sušils kukuliukai.

Skanaus!