Daržovių lazdelės ir keptas tofu sūris

3-4 asm.

Gaminimas 10 min.

Reikia:

  • 1 salierų šaknies

  • 3 morkų

  • 2 vidutinio dydžio pastarnokų

  • 400 g tofu (sojų varškės) sūrio

  • 2 šaukštų miltų

  • 1 kiaušinio

  • kelių šaukštų „Panko“ džiūvėsėlių (tinka ir paprasti)

  • 1 l aliejaus kepti

Padažui paruošti:

  • 1 stiklinės graikiško jogurto

  • 2 šaukštų grūdėtų garstyčių

  • 1 šaukšto citrinų sulčių

  • žiupsnelio druskos

1. Daržoves supjaustykite šiaudeliais ir virkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Nusausinkite.

2. Tofu sūrį apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir virkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Nusausinkite.

3. Sumaišykite padažo sudedamąsias dalis ir ragaukite su daržovių lazdelėmis ir keptu sūriu.