Daržovių „bhaji"

Atnaujinta: 2020 m. vasario 5 d.

Reikia:

  • 250 g avinžirnių miltų

  • 1 šaukštelio aitriosios paprikos

  • 1 šaukštelio malto kumino

  • 1 šaukštelio ciberžolės

  • žiubsnelio asafetidos

  • 2 vid. dydžio morkų

  • 100 g žirnelių ankščių

  • 1 mažo ir pagal galimybę plono baklažano

  • aliejaus (gruzdinti)

  1. Sumaišykite avinžirnių miltus su prieskoniais, įpilkite maždaug stiklinę vandens – tiek, kad išeitų sklindžių konsistencijos tešla.

  2. Daržoves supjaustykite plonais šiaudeliais, įmaišykite į tešlą.

  3. Šaukštu dėkite tešlą su daržovėmis į įkaitintą aliejų ir virkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

  4. Iškepusias „bhaji“ nuvarvinkite ant popierinių rankšluosčių. Patiekite su raita.