Brokolių arba žiedinių kopūstų pagrindas:
500 g žiedinio kopūsto arba brokolio
2 kiaušinių
100 g tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų miltų 1 skiltelės česnako
1 šaukštelio džiovintų raudonėlių
Žiupsnelio druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Žiedinį kopūstą arba brokolį suskirstykite žiedynais, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 3–5 min. Kruopščiai nusausinkite, sudėkite į smulkintuvo indą kartu su česnaku ir susmulkinkite. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir tarkuotą sūrį. Įberkite druskos, pipirų ir raudonėlių.
2. Suformuokite paplotį kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Išlyginkite.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Išimkite, jei norite papildyti picą priedais, kurie bus kepami kartu.
4. Sudėkite priedus.
5. Vėl šaukite į orkaitę ir kepkite dar 25–30 min.
6. Jei norite kepti tik pagrindą, tuomet kepkite jį 30–35 min
Cukinijų pagrindas:
600 g cukinijų
1 kiaušinio
100 g tarkuoto puskiečio sūrio
4 šaukštų avižinių miltų
1 šaukšto avižų sėlenų
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
1 šaukšto smulkintų petražolių
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Cukinijas sutarkuokite, sudėkite į sietą ir palikite 10–15 min. Po to labai gerai nuspauskite. Į gautą masę įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, sėlenas, citrinos žievelę, petražoles ir tarkuotą sūrį. Įberkite druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišykite.
2. Suformuokite paplotį kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Išlyginkite.
3. Šaukite į orkaitę ir kepkite 15 min. Išimkite, jei norite papildyti picą priedais, kurie bus kepami kartu.
4. Sudėkite priedus.
5. Vėl šaukite į orkaitę ir kepkite dar 15 min.
6. Jei norite kepti tik pagrindą, tuomet kepkite jį 30–35 min.
Skanaus!