Dar daugiau skonio ir gaivos: greitasis uogų terinas

Atnaujinta: 2021 m. gegužės 27 d.

Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Šį ir daugiau video receptų žiūrėkite ČIA

1,5 l formai reikia:

  • 1 l vandens

  • 150 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“

  • 20 g želatinos

  • ½ citrinos

  • 0,3–0,5 kg braškių, saujelės šilauogių, saujelės aviečių

Šaldytuvą galite įsigyti ČIA

  1. Užvirinkite vandenį su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, suberkite želatiną ir intensyviai išmaišykite, kol želatina ištirps. Išspauskite citrinos sultis ir sudėkite likusią citrinos puselę į tirpalą ir taip jį atvėsinkite.

  2. Nukoškite.

  3. Didesnes uogas supjaustykite, sudėkite visas uogas į formą, permaišykite ir užpilkite želatinos tirpalą. Forma turi būti nepralaidi skysčiams.

  4. Sustingdykite šaldytuve.

  5. Kai norėsite išimti, palaikykite formą gana karštame vandenyje, uždenkite formą lėkšte ir apverskite. Formą nuimkite.

Skanaus!