Pikantiškas daigintų saulėgrąžų sūris (Receptas)

Atnaujinta: 2021 m. balandžio 27 d.

Veganiško sūrio receptas, pagal kurį pagamintą sūrį pamėgs ne tik veganai. Kvapnus ir pikantiškas. Valgomas vienas, bet tinka ir salotoms pagardinti bei pastiprinti.

Veganiškam sūriui pagaminti reikia:

  • 200 g saulėgrąžų branduolių

  • 130 g raugintų kopūstų

  • 60 g išmirkytų džiovintų pomidorų

  • Šlakelio citrinos sulčių (pagal skonį)

  • Žiupsnelio druskos (pagal skonį)

  • 60 ml vandens

  • Kelių šakelių baziliko

  • Mėgstamų prieskonių

1. Saulėgrąžų branduolius nuplaukite per sietelį, užpilkite vėsiu vandeniu ir mirkykite bent 6 val. Vėliau daiginkite sudėję į stiklinį indą, kurį užriškite retu audiniu ir įstatykite į kitą indą, kad nutekėtų vanduo, bet sėklos galėtų „kvėpuoti“.

2. Daiginkite bent 6 val. Sudaigintus saulėgrąžų branduolius perplaukite ir sumalkite maisto smulkintuvu kartu su raugintais kopūstais ir dalimi baziliko.

3. Sumaltą masę sumaišykite su susmulkintais džiovintais pomidorais ir likusiu baziliku. Palikite fermentuotis kambario temperatūroje 4–6 val.

4. Paragaukite, jei reikia, galima pasūdyti arba parūgštinti citrinos sultimis, pagardinti kariu ar kitais mėgstamais prieskoniais.

5. Masę sudėkite į sūrmaišį, nuspauskite skystį ir paslėkite per naktį.

Skanaus!