Cukrinis pyragas (Receptas)

Atnaujinta: bal 14

Paprastas mielinis pyragas, bet puikus ir labai tinka Velykoms. Patiks vaikams ir tiems suaugusiesiems, kurie nemėgsta kremų nei įdarų. Nesudėtingas receptas, tad imkite ir išbandykite.

VMG nuotr.

8-10 asm.

Gaminimas 55 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 185 °C

Cukriniam pyragui pagaminti reikia:

  • 15 g šviežių mielių

  • 100 ml pieno

  • 40 g DANSUKKER cukraus Panevėžio Plius"

  • 40 g ištirpinto sviesto

  • 1 kiaušinio

  • 250 g miltų

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • Žiupsnelis druskos

  • 50 g riebios grietinės

  • 1 šaukšto DANSUKKER nerafinuoto cukranendrių cukraus
     

1. Mieles ištrinkite su DANSUKKER cukrumi „Panevėžio Plius“, įpilkite šilto pieno, gerai išmaišykite. Įberkite 3 kupinus šaukštus miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 15–20 min., kad mielės suaktyvėtų.

2. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.

3. Sudėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 30 min., kol tūris padvigubės.

4. Tešlą padalinkite ir iškočiokite apvaliai, sudėkite į neaukštą (geriausiai – tartų) formą. Palikite 15 min., vėliau patepkite grietine, pabarstykite DANSUKKER nerafinuotu cukranendrių cukrumi ir šaukite į šaltą orkaitę. Kepkite 185 °C temperatūroje apie 20 min.

Skanaus!